Välkommen att söka lägenhet hos oss!

Vi vill att ni ska trivas hos oss och att ni ska stanna länge, därför är det av största vikt för oss att få in rätt hyresgäster i våra fastigheter.

Granitvalvet är ett privatägt fastighetsbolag och vi förbehåller oss därför rätten att handplocka hyresgäster och av den anledningen har vi ingen bostadskö. Du söker lediga objekt genom att fylla ansökningsformuläret för respektive lägenhet och skicka in till oss. Om det inte finns någon ledig lägenhet som passar dina önskemål kan även skicka en generell intresseanmälan till oss. Den hittar du här.

Vår uthyrningspolicy

För att kunna bli vår hyresgäst har vi några baskrav:

 • Hyresgästen ska ha fyllt 18 år och folkbokföra sig på lägenheten.
 • Hyresgästens inkomst ska täcka hyran och rimliga levnadsomkostnader.
 • Hyresgästen får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder registreradehos Kronofogden. Kreditupplysning genomförs alltid.
 • Hyresgästen ska ha goda boendereferenser. Vi förbehåller oss rätten att ta referenser från tidigare hyresvärd samt eventuellt uppgifter från arbetsgivare. I särskilda fall kan borgen krävas.
 • Hyresgästen ska ha en giltig hemförsäkring för lägenheten.
 • Vi förespråkar en husdjursfri miljö i våra bostäder samt att rökning inte är tillåtet i lägenheterna eller på balkongerna. Rökning får endast ske på anvisad plats utomhus.
 • Vi tillåter generellt inte uthyrning i andra hand.
 • Lägenheten hyrs alltid ut i befintligt skick. Beslut angående eventuell renovering tas utifrån den besiktning som görs i samband med föregående hyresgästs avflytt.
 • Vi följer de gemensamma riktlinjer som Fastighetsägarna har tillsammans med Sveriges Allmännytta, hyresgästföreningen och konsumentverket.
 • Vid kontraktsskrivning ska hyresgästen kunna uppvisa giltig legitimation.
 • Vi förbehåller oss rätten att avgöra vem som ska erbjudas att hyra våra bostäder.
 • Vid eventuell utryckning av väktare eller användning av jour, belastas kostnaden hyresgästen

Så här går det till

Ansökan
Skicka in din ansökan på önskat objekt. Du hittar lediga lägenheter här.

Visning
De som erbjuds visning blir kontaktade av oss. Generellt är det 1-4 personer som blir kontaktade för visning på varje ledig lägenhet.

Erbjudande
Efter visning gör vi kreditupplysning på intressenterna och begär in arbetsgivarintyg och ringer referenser. Om det krävs kan vi ibland behöva komplettera med borgen. Vi kontaktar den som får lägenheten och erbjuder förstahandskontrakt. Övriga sökande blir informerade via e-post att lägenheten blivit uthyrd.

Kontrakt
Vi träffas för att skriva kontrakt och där informerar vi om allt praktiskt kring inflyttning och svarar på dina eventuella frågor. Du behöver ha med en giltig legitimation vid kontraktskrivandet.

Lägenheter

Hitta ditt nya boende hos oss. Vi erbjuder lägenheter i centrala Ludvika på Storgatan och Carlavägen. 

Se lediga lägenheter

Lokaler

Driv din verksamhet tillsammans med oss. Vi har lokaler i centrala Ludvika, Morgårdshammar-Smedjebacken och i Grangärde. Se lediga lokaler

Parkering

Parkera säkert mitt i Ludvika? Inga problem. Vi har parkeringsplatser för bil och MC i både varm- och kallgarage. 

Se lediga parkeringsplatser